Cumalıkızık ve Gölyazı Fotoğraf Gezisi

Cumalıkızık ve Gölyazı Fotoğraf Gezisi

golyazicumalikizik

NİHAT KARADAĞ FOTOĞRAF ATÖLYESİ

GÖLYAZI ve CUMALIKIZIK FOTOĞRAF GEZİSİ*

01 Aralık 2013 Pazar

Online Fotoğrafçılık Kursu için linki tıklayın: www.fotografcilikkursu.com

Nihat Karadağ Fotoğraf Atölyesi olarak bu sefer objektiflerimizi, tarihi, doğası, kültürel dokusu ile ünlü iki küçük kasabaya çeviriyoruz.

Ayrıca fotoğrafla ilgili tüm sorularınız, gezi esnasında eğitmenlerimiz tarafından cevaplandırılacak, çekim tekniklerine dair de kısa brifinglerle teknik bilgi verilecektir. Gezi süresince çektiğiniz fotoğrafları da, eğitmenlerimiz değerlendirecek.

Gezimiz her ne kadar fotoğraf gezisi olsa da, İstanbul’un stresinden uzaklaşmak, iyot ve oksijen teneffüs etmek için sizler de bizimle bu tarih ve kültür kokan iki kıyı yerleşkesine gelip, farklı bir Pazar günü geçirebilirsiniz.

HAREKET YERLERİ VE SAATLERİ

06.30 – Bakırköy – Eski Boyner Önü

06.40 – Mecidiyeköy Teknosa Önü

06.50 – Kadıköy Evlendirme

18.30 – İstanbul’a dönüş

22.00 – İstanbul’a varış

İlk durağımız Cumalıkızık.

Kuruluşu yaklaşık 1300’lü yıllara denk gelen Cumalıkızık, vakıf köyü olarak kurulmuş. Köyde, tarihi doku çok iyi korunmuştur ve Osmanlı erken döneminin kırsal kesim sivil mimari örnekleri günümüze ulaşmayı başarmıştır. Bu özelliği nedeniyle çok ilgi çeken ve ziyaret edilen bir yerleşim yeri olmuştur. Sık sık tarihsel filmlere mekan olmaktadır.

Köy meydanında köy geçmişine ait eşyaların sergilendiği bir de müze (Cumalıkızık Etnografya Müzesi) bulunur.  Ünlü “Cumalıkızık evleri” moloz taş, ağaç ve kerpiçten yapılır, genelde üç katlıdır. Üst katlardaki pencereler kafesli veya cumbalıdır. Ana giriş kapılarındaki kulplar ve tokmaklar dövme demirden yapılır. Evler sarı, beyaz, mavi, mor renklere boyalıdır. Evlerin arasında kaldırımsız, taş döşeli, çok dar sokaklar bulunur.

Köyün camisi, caminin yanındaki Zekiye Hatun Çeşmesi ve tek kubbeli hamamı Osmanlı devrinden kalmadır. Köyde, Bizans devrinden kalma bir kilise kalıntısı da bulunur. Köyde narenciye, ceviz, kestane yetişir.

Tarihi dokusu nedeniyle sık sık dizi ve film çekimlerine sahne olur. Örnek olarak Kurtuluş Savaşı’nı anlatan Kurtuluş dizisi, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu anlatan Kuruluş dizisi ve son olarak başrolünü Emrah İpek’in oynadığı Kınalı Kar dizisi burada çekilmiştir.

İkinci durağımız Gölyazı.

Uluabat gölüne uzanan kum saati şeklindeki coğrafi yapısıyla ilginç bir yarım adadır. Gölyazı. M:Ö 5.yüzyıla uzana tarihi, cumhuriyet dönemi öncesi yaşayan Rumlardan kalan izleri ve yörenin geçim kaynağı olan balıkçılığın yöreye yansıyan yanlarıyla, özellikle biz fotoğrafçılar için bir açık hava stüdyosu gibidir. Ve tabi ki Gölyazı da güneşin batışını izlemek ve fotoğraflamak da ayrı bir keyiftir.

Gölyazı’da güneşin batışını fotoğrafladıktan sonra da, İstanbul’a dönüyoruz.

FİYAT: 100 TL yerine %30 indirimle kişi başı 70TL‘dir. Gezi ücretine; araç içerisinde ikram edilecek çay-kahve-meyve suyu ve sandiviç ile ulaşım ücreti ve fotoğraf eğitimi ile danışmanlık hizmetleri dahildir.

(Bu yazıya yorum yaparak, geziye katılmak istediğini belirten kişiler arasından yapılacak çekilişle, iki (2) kişi fotoğraf gezimize tamamen ücretsiz katılacaktır. Daha önce ödeme yapmış olsalar bile, paraları iade edilecektir. Çekiliş sonucu, bu yazının altında 25 Nisan tarihinde açıklanacaktır.)

SON KATILIM TARİHİ: 29 Kasım Cuma katımcı olmak için son gündür.

KESİN REZERVASYON İÇİN:

Tura kesin katılımcı olmak için 29 Kasım Cuma gününe kadar aşağıdaki banka hesabına gezi ücretinin 30 TL‘sini yatırıp, EFT ya da havale isminizi, telefon numaranızı ve nereden bineceğinizi gezi@nihatkaradag.com.tr adresine mail yoluyla bildirmeniz gerekmektedir. Gezi ücretinin geri kalan 40 TL‘si araç içerisinde toplanacaktır.

Hesap Bilgileri:

Vakıfbank – Nihat Karadağ adına kayıtlı hesap.

Şube Adı: Maslak Atatürk Oto Sanayi

Hesap No: 00158007298948247

IBAN: TR930001500158007298948247

İLETİŞİM & REZERVASYON:

Sorularınız için 0212 224 65 66 numaralı telefonu arayabilir ya da gezi@nihatkaradag.com.tr adresini kullanabilirsiniz.

sayfa

Published by Nihat Karadağ

Nihat Karadağ Fotoğraf Atölyesi’nin sahibi. Photoline Dergisi Yazı İşleri Müdürü. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Ana Sanat Dalı'nda Yüksek Lisans-Master yapıyor. 7 ödülü 17 fotoğraf sergisi bulunuyor. Fotoğrafları Evrensel, Radikal, Cumhuriyet, Birgün ve Radikal gibi bir çok gazete ve dergide yayınlandı. 5 yıl özel bir reklam ajansı için, Başbakanlık için çalıştı. Stüdyo ve aktüel çalışmalarının yanı sıra, sosyo-belgesel alanda eylem ve miting fotoğrafları çekmeye de devam ediyor.

18 Comments to “Cumalıkızık ve Gölyazı Fotoğraf Gezisi”

  1. ceyda yaldız dedi ki:

    merhaba rezervasyon doldumu acaba? bende gelmek istiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir