Fotoğrafçılık kursu ve net fotoğraf çekimi

Fotoğrafçılık kursu ve net fotoğraf çekimi

Fotoğrafçılık kursu

Online Fotoğrafçılık Kursu için linki tıklayın: www.fotografcilikkursu.com

Bu yazımda fotoğraf severler için nasıl daha net görüntüler elde edebileceklerine dair birkaç ipucu vereceğim. Fotoğrafçılık kursu derslerinde de eğitmeniniz sizi bu konuda bilgilendirebilir, nasıl daha keskin ve net fotoğraflar elde edebileceğinize dair fikir sahibi olabilirsiniz. Şimdi kısaca bu ipuçlarına bir değinelim…

Fotoğrafçılık kursu eğitmeninizin de net fotoğraflar çekebilmek için vereceği ipuçlarından birtanesi netleme noktalarını elle seçip netleyeceğimiz alana getirmek olacaktır. Böylelikle netlemeyi dilediğiniz yere yaparak, yanlış ve hatalı bölgelere netleme yapmamış olursunuz. Bunun haricinde daha net fotoğraflar elde edebilmek adına yapabileceğiniz bir şey daha mevcut. Enstantane değerinizi, konunun hızına göre ayarlamanız olacaktır. Eğer bilinçli olarak izleyiciye flu bir görüntü sunmak istemiyorsanız bu durumda enstantane değerini konuya uygun olarak belirlemelisiniz. Konunun oldukça hızlı-hareketli olduğu durumlarda yüksek enstantane değerleri ile çalışmalısınız. Son olarak enstantane değerini 1/30’un altına indirmemeye gayret edin, böylelikle fotoğraflarınızda herhangi bir titreme olmaz. Tabii 1/30’un altına inecekseniz de muhakkak sağlam bir tripod kullanmalısınız. Fotoğrafçılık kursu eğitmeniniz de derslerde size burada anlatılanları detaylı bir şekilde anlatacaktır zaten. Enstantane değeri, tripod ve elle netleme sisteminin net fotoğraflar için önemli koşullar olduğunu belirttik. Bu koşullara ek olarak daha keskin ve net fotoğraflar elde edebilmek için lensinizin kaliteli olması gerekmekte. Lenslerin optik kalitesi, görüntünün kalitesine direkt olarak etki etmekte… Örneğin 18-105, 18-200 gibi lensler geniş aralıklara sahip olduğu için yani optik zoom miktarı arttığından fotoğrafta keskinlik düşüyor. Fotoğrafçılık kursu eğitmeniniz sizi objektifler ve kaliteleri hakkında da detaylı bir şekilde bilgilendirecektir. Son olarak kaliteli görüntüler elde edebilmek için mümkün olduğunca ISO değerini düşürmeniz gerektiğini de aklınızda bulundurmalısınız. Tam tersi bir durumda yani yüksek ISO değerleri ile fotoğraf çektiğinizde fotoğraflarınızda noise-gürültü oluşacak bu da fotoğrafınızın görüntü kalitesini olumsuz olarak etkileyecektir. Fotoğrafçılık kursu alarak da bu makalemde anlattıklarımı ve çok daha fazlasını öğrenmeniz mümkün.

NKFA fotoğrafçılık kursu hakkında bilgi almak için:

https://www.nihatkaradag.com.tr/fotografcilik-kursu

Melike Çetin

Published by Melike Çetin

Melike ÇETİN/ Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım programında öğrenimine devam ediyor. NKFA ve PhotoLine Dergisi'nde asistanlık görevini, PhotoPlay'de ise İçerik Editörlüğü görevini yürütmekte. 2012 yılından beri fotoğrafçılıkla ilgileniyor ve sokak fotoğrafçılığında ilerlemeyi istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir