İnsanın kalbi ve kalp ile bağlantılı gözleri ve kalbinin penceresi olan gözler, kainattaki güzellikleri görmekten keyif alırlar. Her zaman iyiyi ve güzeli görmeye meyilli gözlerin, görünen bu güzellikleri kaydetme isteği asırlardır insanları resimler yapmaya ve güzellikleri ebedileştirmeye meyletmiştir. Fotoğraf makinasının ilk keşfedildiği günden beridir insanlar fotoğraflar çekmişler ve bu fotoğraflarla güzellikleri herkesin beğenisine sunma gayreti içerisinde olmuşlardır. Zamanla fotoğraf makinalarındaki teknoloji geliştikçe, inanılmaz özelliklerde fotoğraf makinaları üretilmiş ve bu fotoğraf makinaları ile gerçeğe çok yakın ve bazen de gerçeğin bir adım hatta birkaç adım ötesinde fotoğraflar çekilmiştir. Bu fotoğraf makinalarını kullanan amatörler her zaman harikalar ve mucizeler yaratacaklarını sanmışlar ve bu amaçla çabalamış ve fotoğraflar çekmişlerdir. Fakat ne yazık ki amatör ellerde bu teknoloji harikası fotoğraf makinaları çokta işe yaramayan plastik yada demir kutulardan ibarettir. Ne kadar çok özelliğe sahip olurlarsa olsunlar, ne kadar efekt oluşturabiliyor olsalar da eğer uzman bir fotoğrafçının elinde değilse bu fotoğraf makinaları, çokta işe yarar aletler olmayacaktır. İşte bu uzmanlığı yakalamak için yapılması gereken de bir fotoğrafçılık kursuna gitmekten geçmekte.
Fotoğraf çekme girişimini profesyonelliğe taşımak istiyorsanız yapmanız gereken bir fotoğrafçılık kursuna kaydolmaktır. Çekeceğiniz fotoğraflarda derinliği hissederek yakalamak, ışığı en doğru şekilde kullanabilmek, doğru açıda çekimler yapmak iyi bir eğitim almaktan geçer. Gece nasıl fotoğraf çekeceğinizi ve hangi fotoğraf enstrümanlarını kullanmanız gerektiğini, yoğun ışıkta nelere dikkat etmeniz gerektiğini, hangi açıda fotoğrafı çekmelisiniz, stüdyo ortamının gereksinimleri ve gerekli tüm fotoğrafçılık ekipmanları ve benzeri yüzlerce detayı ancak bir fotoğrafçılık kursunda öğrenebilirsiniz. Fotoğrafçılık kursunda öğreneceğiniz tüm bu bilgileri de yine fotoğrafçılık kursunda fotoğrafçılar vasıtası ile pratiğe dökebilir ve kendinizi geliştirmeyi başarabilirsiniz.
Elbette teknik bilgileri detaylıca öğrenmek, ezberlemek ve sular seller gibi sayabilmek yeterli olmayacaktır. Bu öğrendiklerinizi pratiğe dökebilmek için çok çalışmak gerekir. Bu da sürekli ve gerektiği gibi fotoğraflar çekmekten geçer. Her ortamda fotoğraf çekmelisiniz. Tabi bu çekimleri de bir uzman eşliğinde yapmak ve gerektiğinde yaptığınız hataların bu uzmanlar tarafından düzeltilmesi gerekli. Bu da ancak bir fotoğrafçılık kursunun size sunacağı imkanlarla mümkün olabilecektir. Her çekeceğiniz fotoğrafta uzman bir fotoğrafçı ile detayları konuşarak yapılan hataları tespit etmek ve tekrarında bu hataları düzeltmek, sizin daha iyi birer fotoğrafçı olmanızda kilometre taşları olacaktır.
Amacınız her çektiğiniz fotoğrafta heyecanlanmak ve profesyonelliğinizi görerek daha iyi fotoğraflar çekmek ise, amacınız çektiğiniz fotoğraflarda derinliği yakalamak ve her çektiğiniz fotoğrafta adınızdan söz ettirmek ise, amacınız harika bir fotoğrafçı olmak ise yapılması gereken aslında çok basit. Bir fotoğrafçılık kursuna kaydınızı yaptırmak, çok çalışmak, sürekli pratik yapmak, profesyonel fotoğraf eğitmenlerini sürekli takip etmek ve onların bilgi birikimlerinde yararlanmak ve sonunda aynen onlar gibi bir profesyonel olmak.