Fotoğrafçılık kursu ve fotoğraftaki temel bilgiler

Fotoğrafçılık kursu ve fotoğraftaki temel bilgiler

Fotoğrafçılık kursu

Online Fotoğrafçılık Kursu için linki tıklayın: www.fotografcilikkursu.com

Bu makalemde fotoğraf dünyasına yeni yeni atılanlar için temel fotoğrafçılık kurallarını ve ipuçlarını maddeler halinde anlatacağım. Fotoğrafçılık kursu alarak da temel fotoğrafçılığa dair çeşitli ipuçlarını öğrenebilir, fotoğraflarınızı bu ipuçlarını dikkate alarak çekebilirsiniz. Fotoğrafçılık kursu eğitimlerinde kurs eğitmeniniz ayrıca nasıl daha iyi fotoğraflar elde edebileceğinizi de anlatacaktır. Şimdi gelin birlikte temel fotoğrafçılığa dair çeşitli ipuçlarına bir göz gezdirelim.

-İlk olarak ışık konusu ile ilgili bir örnek verelim. Özellikle yaz aylarında güneşin tam tepede olduğu saatlerde (12-14.00 arası) portre çekimine çıktığınızı düşünürsek bu ışık altında modelinizin yüzünde tepeden yansıyan ışığın etkisiyle sert gölgeler oluşacaktır. Güneşin tam tepede olduğu saatlerde fotoğraf çekmek, sert gölgelere ve parlamalara neden olduğundan genellikle tavsiye edilmez. Tabii bu sert gölgeleri en aza indirgemek için fotoğraf makinenizin flaşını da kullanabilirsiniz, bunu da bilelim. Fotoğrafçılık kursu dersinde de eğitmeniniz temel fotoğrafçılık konularını anlatırken ışığın fotoğraf üzerindeki etkilerinden uygulamalı ve teorik olarak bahsedecektir.

-Bu arada fotoğraf çekimine çıktığınızda çekim yapmadığınız anlarda fotoğraf makinenizi kapalı tutmanızı tavsiye ederim. Tam tersi durumda fotoğraf makinenizin bataryası tükenebilir, yanınızda ek bir batarya bulundurmuyorsanız da çekiminizi bitirmek zorunda kalabilirsiniz.

– Fotoğraflarınızın titrek-bulanık olmasından şikayetçiyseniz enstantane değerini 1/30’un altına düşürmemeye çalışın. Ya da çekimleriniz sırasında enstantane değerini 1/30’un altına düşürmeniz gerektiğinde tripod kullanabilirsiniz. Fotoğrafçılık kursu eğitmeniniz de bu ipuçlarından detaylıca bahsedecektir.

-Manzara fotoğrafları çekerken f yani diyafram değerinizi kısık değerler olarak belirleyebilirsiniz. Genellikle manzara fotoğraflarında tüm bölgenin net olması gerektiğinden diyafram değerini f8-11-16 olarak belirleyebilirsiniz.

-Fotoğraflarınızı farklı açılar ile çekmeyi deneyin. Modelinizin ya da fotoğrafını çekeceğiniz nesnenin etrafında dönün ve fotoğrafınızın hangi açıdan daha etkileyici olacağını belirleyin.

-Eğer fotoğraflarınıza film efekti vermek istiyorsanız bilinçli olarak ISO değerini yükseltebilirsiniz. Hatta kimi fotoğrafçılar kendi tercihi ile ISO değerini arttırarak fotoğraflarına farklı bir görünüm katıyor.

-Tabii önemli bir ayrıntı daha var. Fotoğraf makinenizi ve ekipmanlarınızı temiz kullanmaya özen gösterin. Hatta objektifinizi yumuşak bir bez ile temizlemeyi ihmal etmeyin.

-Temel fotoğraf konularından biri olan kompozisyon konusuna hakim olmaya çalışın. Kompozisyon konularını ve kurallarını öğrendikten sonra ise çekeceğiniz fotoğraflarda uygulayıp uygulamamak ise sizin tercihinize kalıyor.

Fotoğrafçılık kursu eğitmeninizin de bahsedeceği gibi bol bol fotoğraf okuması yapın ve fotoğraf sergilerine, etkinliklerine katılın. Fotoğraf etkinlikleri, söyleşileri ve sergileri sizi fotoğraf dünyasında bir adım daha öteye taşıyacaktır. Bakış açınızı genişletecektir.

Fotoğrafçılık kursu alarak da temel fotoğrafçılığa, iyi fotoğraf çekimine dair çeşitli ipuçlarını eğitmeninizden öğrenmeniz mümkün.

Melike Çetin

Published by Melike Çetin

Melike ÇETİN/ Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım programında öğrenimine devam ediyor. NKFA ve PhotoLine Dergisi'nde asistanlık görevini, PhotoPlay'de ise İçerik Editörlüğü görevini yürütmekte. 2012 yılından beri fotoğrafçılıkla ilgileniyor ve sokak fotoğrafçılığında ilerlemeyi istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir