Fotoğrafçılık kursu ve filtre çeşitleri

Fotoğrafçılık kursu ve filtre çeşitleri

Online Fotoğrafçılık Kursu için linki tıklayın: www.fotografcilikkursu.com

Bu yazımda sizlere fotoğraf makinelerimize takılan filtrelerden ve bu filtrelerin ne işe yaradığından kısaca bahsedeceğim. Fotoğrafçılık kursu dersleri alarak da eğitmeninizden fotoğrafçıların genellikle kullandığı filtre çeşitlerini ve bu filtrelerin nerede kullanıldığı ile ilgili detaylı bir bilgi alabilirsiniz. Şimdi gelin birlikte bu filtrelere ve nerede kullanıldıklarına bir göz atalım.
Polarize filtre
Birçok fotoğrafçıda mevcut olan polarize filtre, fotoğraftaki yansımaları ve parlamaları en az düzeye indirgemeyi sağlıyor. Aynı zamanda polarize filtre renklerdeki doygunluğu ve canlılığı arttırıyor. Örneğin polarize filtre ile gökyüzünü fotoğrafladığınızda gökyüzünün daha da canlı bir mavi olmasını sağlayabilirsiniz. Polarizenin fotoğrafa olan etkilerini görebilmek için ise filtre halkasını sağa ve sola çevirmelisiniz. Fotoğrafçılık kursu alarak da polarize filtre ile ilgili eğitmeninizden bilgi alabilir, polarize filtrenin fotoğrafa verdiği etkiyi eğitmeniniz ile birlikte deneyimleyebilirsiniz.
Ultra Viole filtre (UV filtre)
Hemen hemen bütün fotoğrafçılarda bulunan UV filtre, güneş ışınlarından yansıyan yani bizim çıplak gözle göremediğimiz ışınların fotoğrafımızda yaratacağı olumsuz etkiyi engellemeye yarıyor. Ancak UV filtrenin bilinen ve tercih edilen en önemli özelliği lensimizin camını her türlü toza ve sert bir darbeye karşı koruması. Uv filtre sayesinde lensinizi korumuş oluyorsunuz kısacası. Fotoğrafçılık kursu derslerinde de UV filtreyi ve işlevini öğrenebilirsiniz.

ND filtre
ND filtreyi şelale, göl ve deniz fotoğraflarından aslında hepimiz biliyoruz. ND filtrelerin özelliği doğal ışığı azaltarak sensöre ulaşmasını sağlamaktır. Yani dışarıda ışık bol miktarda olsa da uzun pozlama yapabilir, açık diyafram değerlerinde fotoğraf çekebilirsiniz. ND filtre, fotoğrafçılara bu tür avantajlar sunmakta. Fotoğrafçılık kursu eğitmeniniz ile birlikte de filtreler hakkında birçok şey öğrenebilir, kursun uygulama çekimlerine katılabilirsiniz.

Aşağıda ND filtrelerin koyuluk derecelerini yani pozlama faktörlerini de görebilirsiniz.

ND filtreler ve Pozlama Faktörleri;

  • 2x bir stop
  • 4x iki stop
  • 8x üç stop
  • 64x altı stop

Fotoğrafçılık kursu alarak da bu yazımda bahsettiğim tüm filtreleri ve bu filtrelerin işlevlerini öğrenebilmeniz mümkün.

NKFA fotoğrafçılık kursu hakkında bilgi almak için:

https://www.nihatkaradag.com.tr/fotografcilik-kursu

Melike Çetin

Published by Melike Çetin

Melike ÇETİN/ Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım programında öğrenimine devam ediyor. NKFA ve PhotoLine Dergisi'nde asistanlık görevini, PhotoPlay'de ise İçerik Editörlüğü görevini yürütmekte. 2012 yılından beri fotoğrafçılıkla ilgileniyor ve sokak fotoğrafçılığında ilerlemeyi istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir